tabletirana so

Tabletirana so Salinen SALTECH PLUS za automatske omekšivače vode, pakovanje: vreća 25 kg

Tabletirana so izuzetne čistoće namenjena za omekšavanje vode u industriji i omekšavanje vode u domaćinstvima

Tabletirana so SALTECH PLUS - prednosti

Najčistija (99,9% NaCl) evaporisana tabletirana so se koristi za omekšavanje vode u skladu sa standardom EN973. SALTECH PLUS tabletirana so obezbeđuje najveći stepen čistoće i garantuje optimalan proces rastvaranja, bez ostataka i prljanja posude za tabletiranu so.

Tabletirana so SALTECH PLUS svojim kvalitetom obezbeđuje i maksimalnu pouzdanost u radu omekšivača vode, sprečavanjem rasprašivanja tabletirane soli.

Kontrolisanim kvalitetom presovanja tableta i visokog stepena čistoće sprečava se mogućnost “rasprašivanja” tableta u kontaktu sa vodom i stvaranja problema sa delimičnom regeneracijom i smanjenjem radnog kapaciteta omekšivača.

Tabletirana so u pakovanju od 25 kg je pogodna za lako rukovanje i manipulaciju.

Rasprašivanje tabletirane soli

Rasprašivanje tableta se dešava kod soli slabijeg kvaliteta, najčešće kada tableta nije komprimovana pod dovoljnim pritiskom i ona se u vodi iz forme tablete raspadne ponovo u praškastu formu.

So u praškastom obliku će se istaložiti na dnu posude ili će napraviti nepropusni sloj u sloju tableta soli. Ovaj sloj praškaste soli može potpuno blokirati prolaz vode ili sprečiti ispravno funkcionisanje usisnog ventila.

Ovo dovodi do nepravilne regeneracije omekšivača vode, a samim tim i njegovog nepravilnog rada.

Srećom, problem sa rasprašenom soli se lako i brzo rešava, potrebno je samo uočiti ga na vreme.

Kako rešiti problem rasprašene soli u posudi?

Da bi se rešio slučaj tabletirane soli koja se raspala, prvi korak je pražnjenje posude za tabletiranu so i ispiranje rasprašene soli.
Sledeći korak je detaljno pranje posude kako bi se uklonila sve praškasta so i ispiranje usisnog kompleta.

Kako sprečiti rasprašivanje tabletirane soli?

Pre svega se preventivno preporučuje samo visokokvalitetna tabletirana so visokog stepena čistoće.

Visokokvalitetna tabletirana so skoro u potpunosti može sprečiti rasprašivanje, a samim tim i nepravilan rad uređaja za omekšavanje vode.

Ukratko, rasprašivanje tabletirane soli je uobičajen problem koji se može pojaviti pri radu omekšivača vode. Problem je lako rešiv upotrebom kvalitetne tabletirane soli i redovnim pregledom i održavanjem.

Poručite tabletiranu so preko našeg WEB shop-a