tabletirana so

Tabletirana so Salinen SALTECH PLUS za automatske omekšivače vode, pakovanje: vreća 25 kg

Tabletirana so izuzetne čistoće namenjena za omekšavanje vode u industriji i omekšavanje vode u domaćinstvima

Tabletirana so SALTECH PLUS - prednosti

Najčistija (99,9% NaCl) evaporisana tabletirana so se koristi za omekšavanje vode u skladu sa standardom EN973. SALTECH PLUS tabletirana so obezbeđuje najveći stepen čistoće i garantuje optimalan proces rastvaranja, bez ostataka i prljanja posude za tabletiranu so.

Tabletirana so SALTECH PLUS svojim kvalitetom obezbeđuje i maksimalnu pouzdanost u radu omekšivača vode, sprečavanjem rasprašivanja tabletirane soli.

Kontrolisanim kvalitetom presovanja tableta i visokog stepena čistoće sprečava se mogućnost “rasprašivanja” tableta u kontaktu sa vodom i stvaranja problema sa delimičnom regeneracijom i smanjenjem radnog kapaciteta omekšivača.

Kvalitetna so ima razna mesta upotrebe. Najčešće se koristi za primenu u raznim granama industrije, od omekšavanja vode, do proizvodnje hlora i natrijumhidroksida.

Tabletirana so u pakovanju od 25 kg je pogodna za lako rukovanje i manipulaciju.

Rasprašivanje tabletirane soli

Rasprašivanje tableta se dešava kod soli slabijeg kvaliteta, najčešće kada tableta nije komprimovana pod dovoljnim pritiskom i ona se u vodi iz forme tablete raspadne ponovo u praškastu formu.

Kvalitetna tabletirana so se ne sme raspasti, ni okešati pri kontaktu sa vodom. Svaka tableta mora se otapa do potpunog rastvaranja.

So u praškastom obliku će se istaložiti na dnu posude ili će napraviti nepropusni sloj u sloju tableta soli. Ovaj sloj praškaste soli može potpuno blokirati prolaz vode ili sprečiti ispravno funkcionisanje usisnog ventila.

Ovo dovodi do nepravilne regeneracije omekšivača vode, a samim tim i njegovog nepravilnog rada.

Srećom, problem sa rasprašenom soli se lako i brzo rešava, potrebno je samo uočiti ga na vreme.

Kako rešiti problem rasprašene soli u posudi?

Da bi se rešio slučaj tabletirane soli koja se raspala, prvi korak je pražnjenje posude za tabletiranu so i ispiranje rasprašene soli.

Potrebno je otkačiti posudu od omekšivača, a to je moguće slobodno uraditi dok je omekšivač u svom radnom ciklusu. U ovom slučaju nema potrebe za zaustavljanjem rada omekšivača.

Sledeći korak je detaljno pranje posude kako bi se uklonila sva praškasta so i ispiranje usisnog kompleta.

Važno je obratiti pažnju da se prilikom pranja ne ošteti usisni komplet.

Kako sprečiti rasprašivanje tabletirane soli?

Pre svega se za upotrebu preventivno preporučuje samo visokokvalitetna tabletirana so visokog stepena čistoće.

Visokokvalitetna tabletirana so skoro u potpunosti može sprečiti rasprašivanje, a samim tim i nepravilan rad uređaja za omekšavanje vode.

Ukratko, rasprašivanje tabletirane soli je uobičajen problem koji se može pojaviti pri radu omekšivača vode. Problem je lako rešiv upotrebom kvalitetne tabletirane soli, redovnim pregledom i održavanjem posude za so.

Poručite tabletiranu so preko našeg WEB shop-a