Prečišćavanje vode za autopraonice je neophodno za savršeno pranje automobila

Uklanjanje gvožđa, mangana, omekšavanje, revers osmoza...

Prečišćavanje vode za autopraonice je glavni uslov za kvalitetno pranje. Samouslužne autopraonice zahtevaju sistem za prečišćavanje vode, koji predstavlja i najznačajniji elemenat autopraonice. Bez kvalitetne vode nema ni kvalitetnog pranja vozila.
Sistem za prečišćavanje vode najčešće se sastoji od omekšivača vode i uređaja za revers osmozu, ali zavisno od kvaliteta napojne vode može biti neophodno i uklanjanje gvožđa, mangana. To se dodatno rešava tzv. deferizatorima vode.
Omekšivač vode obezbeđuje vodu koja više ne stvara naslage kamenca i koristi se u svim fazama pranja vozila. Eliminisanjem problema vezanih za kamenac u vodi se osim kvalitetnog pranja vozila obezbeđuje i duži radni vek svih elemenata autopraonice u kontaktu sa vodom.
Za fazu završnog ispiranja vozila bez brisanja, koristi se voda sa sistema za revers osmozu. Sistem za revers osmozu obezbeđuje kvalitet destilovane vode koja nakon sušenja na vozilu ne ostavlja apsolutno nikakve tragove.
U našim sistemima za prečišćavanje vode koristimo elemente najkvalitetnijih svetskih proizvođača i uz naše dugogodišnje iskustvo postižemo nenadmašiv kvalitet i pouzdanost rada sistema.


Omekšavanje vode

Da bi svaka faza pranja bila maksimalno efikasna i deterdžent i vosak maksimalno iskorišćeni, veoma je bitno da se za sve faze pranja koristi omekšana voda. Zbog toga su omekšivači vode neizostavni deo svake autopraonice. Još jedna uloga omekšivača je čuvanje opreme od naslaga kamenca, kao i napajanje uređaja za revers osmozu koja je uvek završni deo sistema za prečišćavanje vode na autopraonicama.

Revers osmoza

Nakon omekšivača, još jedan neizostavni element sistema za prečišćavanje vode na autopraonicama je uređaj za revers osmozu. Uređaj za revers osmozu na svom izlazu daje kvalitet destilovane vode i ta voda se uvek koristi za fazu završnog ispiranja, bez potrebe za brisanjem vozila.