Filter za vodu AQUA AP EASY, samoispirni, sa perivim filter uloškom poroziteta 80 µm

Šta je filter za vodu AQUA AP EASY?

Filter za vodu Aqua AP EASY je jednostavan i pouzdan zaštitni filter za uklanjanje mehaničkih čestica iz vode. Proizvod je italijanske firme AQUA specijalizovane za filtraciju vode, kao i za prečišćavanje tehničke vode i vode za piće.

filter za vodu AP EASY

Aqua AP EASY

Filter za vodu serije AP EASY može biti idealan kao prvi stepen filtracije kod omekšivača vode, deferizatora i zaštite svih drugih uređaja i sistema, kao i vodovodne instalacije.

Može se koristiti samostalno, npr. za zaštitu toplotnih pumpi ili kao prva faza u slučaju višestepene filtracije.

Glava i telo filtera su izrađeni od PP. Filter se isporučuje sa perivim filter uloškom finoće 80 µm. Za ispiranje bez otvaranja kućišta filtera služi kuglasta slavina postavljena na donjem delu filtera.

Ulazni i izlazni priključci su sa unutrašnjim navojem i izrađeni su od mesinga. Mogu biti sa unutrašnjim navojem od 1/2", 3/4", 1"/ 5/4".

Priključak za odvod vode prilikom ispiranja je namenjen za fleksibilno crevo od 1/2".

Uz filter je moguće poručiti nosač za postavljanje filtera na zid i originalni ključ za odvijanje kućišta.

Kako se ispira filter AQUA AP EASY?

Filter za vodu serije AP EASY ima mogućnost ispiranja bez otvaranja kućišta.

Ispiranje filter uloška, koji se nalazi u kućištu filtera, moguće je bez otvaranja kućišta, što je i glavna prednost ovih filtera.

filter za vodu AP EASY

Ispiranje filtera za vodu Aqua AP EASY


Potrebno je zatvoriti ventil br. 1 na filteru (ukoliko je postavljen). Nekoliko puta otvoriti ventil za ispiranje na po nekoliko sekundi (ventil br. 2).

Pod pritiskom vode u instalaciji, filter uložak će se protivstrujno isprati, a najveći deo nečistoća isprati sa filter uloška i izbaciti u kanalizaciju.

Nakon što je filter uložak ispran, zatvoriti ventil za ispiranje (ventil br. 2), a zatim otvoriti ventil na ulaznom priključku filtera (ventil br. 1).

U slučaju veće zaprljanosti potrebno je izvaditi filter uložak i oprati ga mekšom četkicom pod mlazom vode.

Gde se koriste filteri za vodu za uklanjanje mehaničkih nečistoća?

Filteri za vodu se koriste na različitim mestima za hvatanje i uklanjanje suspendovanih čvrstih materija, krhotina, peska, mulja, prljavštine i rđe iz vode.

Ovi filteri igraju ključnu ulogu u poboljšanju kvaliteta vode i zaštiti svih uređaja povezanih na instalaciju, kao i same instalacije.

Uobičajena mesta upotrebe

Filteri za vodu u stambenim objektima

Mehanički filteri za vodu često postavljaju na mestu ulaska vodovodne instalacije u stambene objekte kako bi zaštitili uređaje i instalaciju od mehaničkih čestica. Ujedno se i poboljšava kvalitet vode za piće uklanjanjem suspendovanih čestica.

Filteri za vodu u sistemima za distribuciju bunarske vode

Filteri za mehaničke nečistoće su neophodni u sistemima za distribuciju bunarske vode. Veoma je važno na samom početku instalacije ukloniti prisutne mehaničke nečistoće. vo je bitno kako bi se osigurala efikasnost i pouzdanost u radu ostalih elemenata sistema za prečišćavanje vode kao što je npr. UV filtracija.

Filteri za vodu u industrijskoj upotrebi

Filteri za uklanjanje mehaničkih nečistoća koriste se za sprečavanje oštećenja raznih mašina i opreme uklanjanjem abrazivnih čestica iz vode. Bunarska voda uglavnom ne može biti upotrebljena direktno za industrijsku upotrebu bez hemijske pripreme. Filter za vodu AQUA AP EASY je važan elemenat za zaštitu hemijske pripreme vode.

Filteri za vodu u poljoprivredi

Filteri za vodu za uklanjanje mehaničkih nečistoća se koriste u sistemima za navodnjavanje kako bi se sprečilo začepljenje prskalica i mlaznica.

Upotreba filtera za vodu kao predfiltracija za osetljivije elemente sistema za prečišćavanje vode

Postavljanje filtera za mehaničke nečistoće pre drugih elemenata sistema, kao što su filteri sa aktivnim ugljem, uređaji za omekšavanje vode ili reverzna osmoza, produžava njihov radni vek sprečavajući oštećenja i skupljanje nečistoća u ostalim elementima sistema. Ovo dovodi do povećanog pada pritiska, pa čak i do oštećenja sistema.

Zaključak

Filteri za mehaničke nečistoće, sa različitim dizajnom i kapacitetima, nalaze se od koristi u različitim okruženjima, poboljšavajući kvalitet tehničke vode i vode za piće, povećavajući dugovečnost ostalih komponenata u kontaktu sa vodom.

Tehničke karakteristike filtera za vodu AQUA AP EASY

Glava filter kućišta PP
Telo filter kućišta SAN, providno
O-ring NBR
Filter uložak: RLA 9 3/4"
Finoća filtracije 80 μm
Maksimani radni pritisak 8 bar
Minimalni radni pritisak 1,5 bar
Pritisak pucanja 35 bar
Minimalna radna temperatura 4 °C
Maksimalna radna temperatura 40 °C
Testirani radni vek 200000 ciklusa 0-10 bar

Za više detalja i download kataloga kliknite ovde

Da proverite cenu i filter poručite odmah preko naše WEB prodavnice kliknite ovde